Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KORONAVIRUS

frissítve : augusztus 3.

Légúti panaszokkal először kérem telefonáljanak!

Ide tartozik: köhögés, torokfájás, orrfolyás, láz, hőemelkedés és a más okkal nem magyarázható gyengeség is! Hívják fel a rendelőt telefonon, segítünk!  29 - 696 882

Június 15  hétfőtől megváltozott a háziorvosi rendelés rendje. Továbbra is fenn kell tartani a távolságtartást és a maszk használatát.

 

  • A HÁZIORVOSI RENDELÉS MENETE   június 15 től                                                           (az Orvosi Kamara javaslata szerint is):

  1.  továbbra is lehetőséget adunk a távkonzultációra. Ha feltétlen a doktorral szeretnének beszélni a rendelés második felében próbáljanak telefonálni (kivéve, ha sürgős az eset)  29 - 696 882 

  2. Stabil állapotú, régóta gyógyszert szedő betegek gyógyszereiket telefonon keresztül, elektronikus formában kérjék felíratni. 

  3. A veszélyhelyzet megszűnése után is lehetőség van hozzátartózó részére e-receptet kiváltani. (határidő nélkül)

  4. Ha mindenképpen személyes vizsgálatot szeretnének, kérjenek telefonon időpontot (ezzel csökken a várakozási és a más beteggel való kontaktus ideje és a zsúfoltság)

  5. Hozzáférés személyes eü, adatokhoz:  https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal   . Szükséges hozzá ügyfélkapu! Minden orvosi lelet, ambuláns lap, zárójelelentés, laborlelet elérhető itt!

 

Külföldi utazás után csak akkor adhatunk  betegállományt, ha a kötelező karantént a kormányhivatal határozatban elrendeli !

 

6. Az emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított szakorvosi javaslatok érvényesek maradtak szeptember 15-ig az eredeti rendelet szerint.

7. A jogosítványok, közgyógy igazolványok automatikusan érvényben maradnak december 18-ig.

8. Szakrendelések továbbra is csak telefonos  bejelentkezés után fogadnak betegeket. Itt is bevezették a "telefonos konzultációt", tehát nem feltétlenül kapnak személyes vizsgálatra időpontot, a szakorvosnak lehetősége van vizsgálat nélkül is ellátni Önöket (tanács, javaslat, e-recept stb...).

 

Kérem fentiek tudomásul vételét és segítő együttműködésüket.
 
Dr. Tóth Tibor és munkatársai
 
  1. információk az országok besorolásáról és a követendő intézkedésekről ITT
  2. magyar hatóságok által működtetett, folyamatosan frissített oldal: https://koronavirus.gov.hu/
  3. Tájékoztatók, ismertetők, képek a virushoz kapcsolódóan  ITT
  4. Az egészségügyi világszervezet - angol nyelvű - hivatalos információi ITT. 

Video fontos információkkal ( 1 perc)